Liberalii sar în apărarea lui Marian Munteanu

0

Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au transmis marți o scrisoare deschisă membrilor și simpatizanților partidului, în care afirmă că adversarii politici inventează la adresa candidaților liberali teme false, precum extremismul de dreapta, și subliniază că formațiunea va susține în campania electorală, printre altele, respectul pentru valoarea și pentru unicitatea fiecărui om.

Iată că odată cu apropierea zilei de vot pentru alegerile locale, competitorii noştri politici constată, prin intermediul sondajelor de opinie şi prin discuţiile directe cu cetăţenii, faptul că proiectul politic al PNL capătă un suport tot mai mare din partea românilor. Ca urmare a muncii politice depuse de membrii PNL în ultimele luni, a procesului credibil de selectare a unor candidaţi care aduc un suflu nou în politica românească, a impactului în opinia publică a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fără niciun succes!), a gestionării cu succes a procesului de fuziune, încrederea opiniei publice în PNL şi în candidaţii propuşi de PNL este în creştere”, susţin Gorghiu şi Blaga într-o scrisoare publică remisă presei, relatează Romaniatv.net.

Ei susţin că, în timp ce toate celelalte partide politice, fără excepţie, sunt tot mai departe de a transmite un mesaj clar de profesionalism şi de desprindere de practicile nefaste ale corupţiei, proiectul politic al PNL a căpătat claritate şi coerenţă: ”Aşa cum se ştie, suntem singurul partid care a depus un efort neîntrerupt de mai mulţi ani, fără ezitări, în ceea ce priveşte întărirea sistemului legal de luptă împotriva corupţiei, consolidarea instituţiilor judiciare şi protejarea statului de drept şi a domniei legii”.

Liderii partidului afirmă că ”se poate uşor vedea faptul că adversarii politici ezită în a-şi curăţa propriile partide de toţi cei asupra cărora planeaza suspiciuni de corupţie şi nu pun umărul la atât de necesarul efort de înnoire a clasei politice româneşti”.

Acesta este fondul pe care adversarii politici duc o campanie electorală lipsită de onestitate şi de respect pentru adevăr. Ei pur şi simplu inventează teme false, precum pretinsa sensibilitate a unor candidaţi PNL pentru o linie politică marginală şi irelevantă în societatea românească, extremismul de dreapta”, susţin Gorghiu şi Blaga.

Din dorinţa de a curma acum odată pentru totdeauna toate aceste calomnii reafirmăm faptul că PNL nu a fost, nu este şi nu va fi un partid care să aibă o ezitare cât de mică în ceea ce priveşte susţinerea principiilor fundamentale ale societăţii libere şi democratice. Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, şovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contră, PNL a condamnat fără ezitare tot ceea ce în istoria României a însemnat un fel de a face politică şi de a guverna alimentat din ură, extremism şi apologia crimei, de la Holocaust şi până la regimul totalitar comunist. Ca partid istoric şi liberal, în toţi aceşti ani, valorile pe baza cărora am construit demersul nostru politic au fost mereu dialogul, toleranţa, respectul pentru valorile celorlalţi şi pentru democraţie. Acest lucru este adânc implantat în genele partidului nostru liberal şi acest punct de vedere este împărtăşit de toţi membrii PNL, fără excepţie, de la cel mai vârstnic membru, dl Mircea Ionescu – Quintus şi până la cei mai tineri şi mai noi colegi ai noştri”, mai afirmă copreşedinţii PNL.

Ei solicită tuturor să nu ignore faptul că PNL, tocmai datorită valorilor pe care le-a promovat mereu, are cea mai lungă experienţă în ceea ce priveşte suferinţele la care a fost supus de reprezentanţi fanatizati ai extremismului de dreapta şi, deopotrivă, ai extremismului de stânga în anii tulburi de la jumătatea sec. XX. Lideri istorici de anvergură ai PNL au căzut deopotrivă apărând democraţia de loviturile extremei drepte în perioada interbelică şi de avansul regimului comunist câţiva ani mai târziu.

Începând cu luna ianuarie 1990, PNL a fost mereu susţinătorul valorilor societăţii democratice, al aducerii României la locul său de drept în Europa pentru integrarea în UE şi în NATO, se mai arată în scrisoare.

În puţine zile se va finaliza procesul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale. Pentru PNL şi pentru celelalte partide urmează campania electorală. În acest moment, mesajul nostru, al conducerii PNL către toţi membrii şi către toţi simpatizanţii partidului nostru este unul singur: şi de această dată, ca şi la fiecare rând de alegeri care a trecut din 1990 şi până acum PNL, prin candidaţii săi şi prin membrii săi, va susţine deopotrivă democraţia, statul de drept, profesionalizarea clasei politice, combaterea corupţiei, dialogul paşnic, toleranţa şi, mai presus de toate, respectul pentru valoarea şi pentru unicitatea fiecărui om”, susţin Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.