Mașinile parcate neregulamentar, ridicate din nou!

0

Maşinile parcate sau oprite neregulamentar ar putea fi ridicate iar, după ce în ultimele luni astfel de sancţini nu se mai aplicau. Guvernul este obligat să adopte de urgență regulamentul de ridicare a mașinilor, după ce, la solicitarea Primăriei sectorului 1, Curtea de Apel București a emis sentința.

Instanța de judecată obligă Ministerul Afacerilor Interne ca, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, să elaboreze procedura de ridicare a mașinilor oprite/ staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, așa cum este prevăzută la art. 64 și art. 97 alin. 1 lit. d) și alin. 6 din OUG 195/2002 republicată, relatează Romaniatv.net.

Totodată, Curtea de Apel București obligă Guvernul ca, în termen de 30 de zile de la comunicarea proiectului de reglementare întocmit de Ministerul Afacerilor Interne, să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă, se mai arată în comunicatul Primăriei sector 1, potrivit Agerpres.

”Hotărârea Curții de Apel București nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Primăria sectorului 1 va solicita, printr-o adresă, Guvernului și ministerului de resort să pună în aplicare hotărârea Curții de Apel și să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Acest regulament trebuie adoptat în cel mai scurt timp posibil având în vedere importanța sa pentru decongestionarea traficului și siguranța pietonilor”, se arată în comunicatul citat.

Începând din data de 25 mai 2015, în sectorul 1 nu se mai ridică mașinile parcate neregulamentar. Decizia a fost luată de Primăria sectorului 1 ca urmare a pronunțării hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit căreia procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staționate/ oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Ca urmare a hotărârii Înaltei Curți, Primăria sectorului 1 a chemat în judecată Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne solicitând instanței să oblige aceste instituții să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.