Anca Damian, desemnată regizoarea anului 2015

Share:

Regizoarea Anca Damian a câștigat Premiul „Audientia” acordat de Fondul Eurimages al Consiliului Europei în cadrul celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Istanbul, informează un comunicat AParte remis miercuri Agerpres.

Distincția, în valoare de 30.000 de euro, se acordă începând din acest an pentru cea mai bună regizoare iar Anca Damian a primit premiul pentru pelicula „Muntele Magic”.

Instituit de Eurimages, premiul are ca rol promovarea egalității sexelor în industria europeană de film și onorează femeile care au avut curajul să devină regizori.

Potrivit comunicatului citat, Anca Damian va fi prezentă și la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Regizoarea va participa în cadrul celei de-a 23-a ediții a „Talents Adami Cannes”.

Este vorba despre un program care are drept scop descoperirea tinerilor actori, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceștia au jucat în cinci scurtmetraje regizate, anul acesta, de cinci regizori care au legătură cu benzile desenate sau cu animațiile.

În cadrul acestui program, Anca Damian a regizat scurtmetrajul „Carre”, cu o distribuție formată din tinerii actori Eugenie Derouand, Marie Kauffmann, Benoit Michel, Tony Zarouel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.