Penalul Dorin Florea vrea din nou primar la Târgu Mureș

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, şi Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, sunt urmăriţi penal de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită şi spălare de bani. Dosarele celor doi sunt separate, însă acuzaţiile privesc aceleaşi fapte: ilegalităţi pentru sprijinirea unor oameni de afaceri locali. Dorin Florea a anunţat că va candida din nou la primărie.

Dorin Florea a anunţat că va candida pentru al cincilea mandat de primar la Târgu Mureş, din poziţia de independent susţinut de PNL.

„Vă anunț într-un mod cât se poate de clar, scurt și la obiect, că am hotărât să candidez pentru următorul mandat, pentru că sunt lucruri atât de importante de la care nu pot lipsi. Iar în momentul în care instituțiile de cultură, de învățământ și toți cei cu care am dus orașul înainte m-au determinat să iau această decizie, o onorez. Sunt multe de făcut, vreau să sărbătorim cum se cuvine aniversarea de 400 de ani de la obținerea statutului de oraș liber regal, dar vreau să fiu alături de voi să făurim ceea ce înseamnă un oraș sigur, un oraș fără conflicte și un oraș care, la 100 de ani de la Marea Unire, să simtă că este într-adevăr un oraș european. Le mulțumesc și românilor, și maghiarilor care m-au încurajat să merg mai departe, mulțumesc Partidului Național Liberal care mă susține și celorlalți. Candidez independent, pentru a respecta pe toată lumea, și mai ales criteriile de integritate la care s-au angajat unele formațiuni. Rămâne ca faptele să dovedească că ceea ce am făcut am făcut pentru oraș”, a declarat Dorin Florea, co-președinte al PNL Mureș, citat de Agerpres.

Primarul a mai spus că, alături de PNL, și alte formațiuni politice îi vor susține candidatura.

Co-președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a arătat că Dorin Florea a luat decizia de a candida independent, iar PNL va susține această hotărâre. Dobre speră că Florea va câștiga un nou mandat de primar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.