Spitalul CFR Craiova s-ar putea închide!

Aproape o sută de medici şi asistente medicale au ieşit în stradă, disperaţi că unitatea s-ar putea închide. Spitalul are datorii istorice de aproximativ 2,5 milioane de lei către furnizori, iar conturile ar putea fi blocate de ANAF pentru o datorie de aproape un milion de lei. Mai mult, nu are bani pentru plata utilităţilor, aşa că ar putea rămâne fără electricitate.

Pentru salariile angajaţilor sunt fonduri, însă există riscul să nu fie achitate contribuţiile la asigurările de sănătate.

Medicii spun că s-a ajuns în această situaţie pentru Spitalul CFR este singurul din Craiova ce are o singură sursă de finanţare, adică doar bugetul CNAS. Din acest motiv, ei solicită o suplimentare de buget de la Ministerul Transporturilor.

Spitalul CFR Craiova era cândva o perlă a medicinei oltene. Acum, este la limita supravieţuirii. Angajaţii se tem că vor trebui să închidă porţile. Dacă nu vor fi plătite urgent facturile către furnizori, spitalul nu va mai putea funcţiona.

La Spitalul Căi Ferate Craiova mai lucrează acum 170 de persoane, iar lunar sunt internaţi circa 350 de pacienţi.

Anul trecut, cu bani de la Ministerul Transporturilor, în spital au fost cumpărate câteva aparate medicale moderne. Restul au peste 30 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.