Cutremurele se țin lanț în Vrancea. Vine marele cutremur?

0

Un nou cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richter s-a produs, miercuri seara, la ora locală 20.48, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Tot miercuri, în România s-au mai produs trei cutremure, două în Vrancea şi altul în Prahova.

Seismul de miercuri seară avut loc la o adâncime de 70 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (46 km), Focșani (51 km), Râmnicu Sărat (53 km) și Mărășești (58 km), relatează Romaniatv.net.

Miercuri s-au mai produs alte trei cutremure, două cu magnitudini de 3,3 și, respectiv, 3,5 grade pe scara Richter, în județele Vrancea și Prahova, iar unul de 2,8 grade pe Richter în județul Vrancea.

În luna aprilie, în România au avut loc 11 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,5 grade Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.