Explozie într-un combinat din Mexic. 100 de persoane, rănite!

0

Cel puţin trei oameni au murit, iar 105 au fost răniţi, în urma unei explozii de proporţii care s-a produs miercuri la o fabrică ce produce policlorură de vinil (un produs derivat din petrol), din sud-estul Mexicului, deţinută de compania petrolieră de stat Pemex, relatează BBC News.

Imagini transmise de posturile locale de televiziune cu centrul petrochimic din oraşul Coatzacoalcos, din statul Veracruz, arată fum gros care se ridică din clădire. Sute de oameni au fost evacuaţi, iar şcolile din zonă au fost închise.

Potrivit primelor informaţii, explozia a avut loc în jurul orei locale 15.15 (23.15 ora României), iar guvernatorul statului Veracruz, Javier Duarte, a declarat pentru un post local de radio că unda de şoc a fost simţită de la 10 kilometri distanţă.

Pompierii au ajuns rapid la faţa locului şi au reuşit să controleze incendiul în câteva ore, însă locuitorii din tot oraşul au fost sfătuiţi să nu iasă din case, din cauza fumului toxic. Pemex a precizat într-un comunicat că fumul s-a disipat rapid şi că nu mai exită niciun pericol din acest punct de vedere.

Explozia s-a produs la orele 15.30 (20.30 GMT) la o unitate a societății Petroquimica Mexicana de Vinilo (PMV), asociată cu Pemex și Mexichem, la Coatzacoalcos, în apropiere de Golful Mexic.

„Cu regret informăm că numărul răniților (…) se ridică la 30”, a anunțat la orele serii gigantul petrolier pe contul său de Twitter, fără să ofere detalii despre cauzele accidentului.

Imagini care circulă pe rețele socială arată un impresionant nor de fum negru care se ridică deasupra instalațiilor uzinei.

Exploziile la instalațiile petroliere mexicane sunt curente în această țară, unde grupuri infracționale sifonează frecvent oleoductele pentru a fura carburanți.

În august 2015, cinci persoane și-au pierdut viața la Monterrey (nord) într-o explozie a unui gazoduct provocată de branșament ilegal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.