Liberalii cer demisia lui Dragnea de la șefia PSD

0

Liberalii cer demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD ca urmare a condamnării sale în justiție, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda.

„PNL solicită demisia președintelui PSD în urma unei sentințe definitive dată de justiția din România. Este clar că menținerea pe funcție a lui Dragnea induce în întreg spațiul politicii românești ideea că infractorii pot conduce instituții democratice de forță, precum partidele parlamentare”, a spus Cezar Preda, potrivit Agerpres.

PNL consideră, potrivit liderului liberal, că „orice minut în care Dragnea rămâne pe funcție creează în întreaga Europă și în lumea democratică certitudinea că în România democrația „este în regres, că merge și așa”. „Suntem atașați valorilor democratice. Nu este o solicitare care vizează persoana lui Dragnea, ci funcția pe care o ocupă. Această incompatibilitate trebuie să înceteze”, a mai spus Preda.

Întrebat dacă PNL cere și demisia lui Dragnea din funcția de deputat, purtătorul de cuvânt al PNL București a afirmat că „parlamentarul este lipsit de orice constrângere pe care i-o poate da cineva în afara legii de alegere a parlamentarilor”.”Soluția este de a nu compromite sistemul pluripartidist din România”, a adăugat Preda.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casație și Justiției în dosarul „Referendumul”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.