Premierul Orban vrea să oprească importul de imigranți

0

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că alianța dintre Bruxelles și stânga ungară, a cărei intenție este de a ‘importa milioane de migranți în Europa’, trebuie oprită.

Șeful guvernului ungar a afirmat, într-un interviu acordat postului public de radio, că planul de acțiune ‘Schengen 2.0’ (plan de acțiune propus de guvernul ungar pentru a apăra Europa de valul migratoriu) trebuie promulgat deoarece Bruxellesul a înaintat o propunere imposibilă conform căreia problemele demografice și economice ale Europei trebuie rezolvate prin permiterea intrării pe bătrânul continent a unui număr tot mai mare de migranți.

Orban a adăugat că toate aceste aspecte sunt prezente într-un document publicat de fostele guverne socialiste cu privire la politica privind migrația. ‘Aceste aspecte sunt prezente în programul fostelor guverne socialiste: o zecime din teritoriul ungar ar fi locuit de străini în viitorul apropiat’, a spus el, adăugând că acest lucru ar fi un ‘coșmar’.

El a adăugat că problema șomajului în rândul tinerilor din UE ar trebui rezolvată prin acordarea de slujbe muncitorilor europeni în loc să fie aduși ‘oameni din alte culturi’ care ar provoca tensiuni sociale și ar ‘crește amenințarea terorismului’, potrivit Agerpres.

Această problemă nu poate fi însă discutată în mod deschis în Europa de Vest unde oamenii ‘trăiesc într-un glob de sticlă’ și sub ‘opresiune intelectuală’, a mai spus el. Orban a afirmat că, deși inițial Germania și Ungaria au avut două abordări complet diferite privind criza migranților, Germania a început și ea să se concentreze asupra protejării frontierelor externe ale UE.

‘Deși nu vor recunoaște niciodată acest lucru, în prezent liderii UE prioritizează protecția frontierelor, la fel cum a făcut Ungaria încă de la început’, a subliniat Viktor Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.