Zece medicamente care tratează cancerul lipsesc de pe piață!

0

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia, a depus un memoriu la Ministerul Sănătății prin care atrage atenția asupra lipsei de pe piață a zece medicamente care tratează diverse tipuri de cancer.

„Sunt șase medicamente care tratează afecțiuni hematologice esențiale schemelor de tratament, medicament ieftine. Și în tumori solide lipsesc vreo patru medicamente. Este vorba de zece medicamente care lipsesc. La acestea se adaugă și tratamentele de întreținere a femeilor care au avut masectomie. Este vorba de medicamentul hormonal, spre exemplu Tamoxifen, și sunt peste 150.000 de femei în România care au nevoie de acest medicament în tratamente de întreținere pe durata de până la zece ani. Riscul este de recidivă și costurile se vor tripla. Șansele pacientelor sunt mult mai mici dacă nu își fac acest tratament de întreținere”, a afirmat Irimia, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, o parte dintre aceste medicamente au ajuns la UNIFARM, dar nu sunt puse pe piață, pentru că nu au prospectul în limba română.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.