Atenție, cad balcoane! Reabilitarea termică din sectorul 2, eșecul administrației Onțanu-Toader!

0

Reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 2 a reprezentat un eșec total al administrației Onțanu-Toader. Sute de asociații de proprietari sunt stupefiate de  executarea de mântuială a acestor lucrări, în contextul în care recepția finală a acestor lucrări a fost făcută (de multe ori abuziv!) de-a lungul anilor în prezența reprezentanților Primăriei sectorului 2.

Onțanu și-a bătut joc, cu nonșalanța tipică marilor infractori, de banii Primăriei Sectorului 2, dar mai ales de cetățenii cărora le-au fost, chipurile, reabilitate blocurile. La fel de vinovat de situația creată este și actualul candidat la Primăria Sectorului 2 din partea PSD-UNPR, Mihai  Toader, viceprimar în timpul ultimului mandat al lui Onțanu, un liant esențial pentru continuarea jafului la Primăria Sectorului 2.

Tupeul lui Mihai Toader, actualul primar interimar al sectorului 2, depășește orice limită în condițiile în care în programul său vorbește de continuarea reabilitării termice a blocurilor din sectorul 2. Care reabilitare termică?

De altfel, nemulțumirile multor asociații de proprietari sunt numeroase și încep de la placarea de mântuială a fațadelor cu polisteren fără etanșarea cu profile de soclu, până la  faptul că glafurile externe au panta dată spre perete ceea ce face ca apa să se infiltreze în apartamente și să conducă la apariția igrasiei. Contractele cu dedicație date unor firme prietene, rezultatul unor șpăgi consistente date fostului primar-imobiliar Onțanu, au condus la o situație greu de tolerat într-un sector „muls” de gașca lui Onțanu de sute de milioane de euro.

De altfel, candidatul liberal la Primăria Sectorului 2, deputat Dan Cristian Popescu, a fost asaltat, mai ales în această perioadă, de nemulțumirile multor asociații de proprietari care i s-au plâns de aceste grave nereguli. Înțelegând foarte bine situația, mai ales că de ani de zile se ocupă de abuzurile administrației Onțanu, Dan Cristian Popescu a introdus în, programul său, ca obiectiv prioritar reabilitarea termică a tuturor blocurilor din sectorul 2 până în anul 2020.

A venit, în sfârșit, vremea ca locuitorii sectorului 2 să fie reprezentați de un primar competent, cu coloană vertebrală, care vrea și mai ales poate să ducă sectorul 2 în topul celor mai frumoase sectoare ale Capitalei.

Și ca un exemplu în acest sens, cetățenii de pe Aleea Ilia, Nr. 5, Bl. 57, sunt șocați de modul jalnic în care a fost realizată reabilitarea termică a blocului lor. Bucăți din balcoane, din fațadă, au căzut deja pe trotuar (vezi foto!), situație ce a provocat nemulțumiri grave ale proprietarilor. Cine plătește pentru această situație extrem de gravă?

În aceste condiții, cât tupeu trebuie să aibă Mihai Toader, susținut furibund de gașca lui Onțanu, să vorbească despre continuarea reabilitării blocurilor din sector!

De altfel, cetățenii au de făcut, din punctul meu de vedere  ca și cetățean al sectorului 2, o alegere simplă. Și anume dacă aleg să perpetueze jaful din mandatele lui Onțanu ( prin alegerea lui Toader! ) și a instaura normalitatea la Primăria Sectorului 2, prin alegerea lui Dan Cristian Popescu.

Decizia aparține, din fericire, cetățenilor din sector, cetățeni care, sunt convins, au văzut pe pielea lor ce înseamnă să fii bătaia de joc a unui primar care s-a crezut mai presus de orice lege. Și care acum se află acum unde îi este în realitate locul: în arest! Și care îl susține, cu toate resursele financiare și umane, pe fosta sa mână dreapta, viceprimarul Mihai Toader. Cunoscătorii și nu numai știu de ce!

I.Badea

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.