Euro a început săptămâna pe plus!

0

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,4771 lei/euro, aproape identic cu cotaţia anterioară, ignorând tendinţa regională, în condiţiile în care analiştii spun că tendinţa rămâne de creştere a cursului, din cauza riscurilor de derapaje fiscale în an electoral şi a legii dării în plată, care are şanse tot mai mari să se aplice în forma votată de Parlament.

Vineri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4770 lei/euro. În regiune, zlotul polnez a continuat să piardă teren până peste nivelul de 4,38 zloţi/euro, iar forintul ungar se tranzacţionează la cotaţii peste 311 forinţi/euro, fiind de asemenea pe o tendinţă de depreciere.

„Presupunând că tendinţa de ieşire de capitaluri (din România) nu s-a terminat, ar trebui să existe presini de creştere a cursului euro/leu”, se arată într-un raport al ING, publicat luni.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat în raport cu moneda naţională, până la 3,9807 lei, de la nivelul anterior, de 3,9704 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţionale pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut cu peste 1 ban, la 4,0814 lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.