Extrema dreaptă câștigă alegerile din Austria

0

Extrema-dreaptă din Austria  reprezentată de Partidul Libertăţii se află în fruntea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică.

Partidul de extremă-dreapta din Austria domină primul tur, de duminică, al alegerilor prezidenţiale, potrivit sondajelor de la ieşirea de la urnă a alegătorilor, potrivit bbc.com.

Cele două mari partide aflate la putere în Austria după 1945 par a fi, practic, eliminate din cursa electorală, arată rezultatele parţiale ale scritinului şi sondajele de la ieşirea de la urne.

Candidatul partidului FPO, Norbert Hofer, ar fi obţinut 36,7% din voturi, realizând astfel cel mai bun rezultat al acestei formaţiuni, de la sfârşitul războiului, în cadrul alegerilor naţionale din Austria.

În cadrul actualului scrutin, ecologistul Alexander van der Bellen şi candidata independentă  Irmgad Griss, sunt unăr la umăr pentru locul al doilea în cadrul acestui scrutin, obţinând 19,7% şi, respectiv, 18,8% din sufragii, potrivit previziunilor.

Criza imigranţilor care a afectat Austria – ţară aflată pe aşa-numita „rută balcanică” a contribuit mult la progresul mişcărilor de extremă-dreaptă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.