Mai mulți polițiști, răniți după violențele de la Chișinău

Patru poliţişti au fost internaţi în stare gravă la spital, iar alţi şapte au nevoie de îngrijiri medicale, în urma violenţelor izbucnite la Chişinău la un miting antiguvernamental, a declarat liderul sindicatului forţelor de ordine, “Demnitate”, Mihai Lacşu, care a discutat la telefon cu ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, relatează Publika.md.

Potrivit postului de televiziune, manifestanţii care au pornit în marş în capitala Republicii Moldova au blocat o intersecţie importantă şi au atacat forţele de ordine cu bâte şi pietre, potrivit news.ro.

Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. Mai mulţi ofiţeri au fost răniţi.

Mii de oameni iau parte duminică, la Chişinău, la un nou protest antiguvernamental organizat de platforma Dreptate şi Adevăr, care cere alegeri anticipate. Oamenii contestă şi o decizie a Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă iniţiativa organizării unui referendum de modificare a Constituţiei. Manifestanţilor li s-a alăturat Maia Sandu, fostul ministru al educaţiei şi şi economist la Banca Mondială.

Liderii DA susţin că manifestanţii din provincie sunt împiedicaţi să ajungă în capitală şi că administratorii companiilor de transport interurban au fost ameninţaţi că vor rămâne fără licenţă dacă nu-şi sistează duminică activitatea. În aceste condiţii, protestarii cer şi demisia ministrului transporturilor.

Chişinăul este afectat de proteste din septembrie 2015. O coaliţie a forţelor de opoziţie cere demisia preşedintelui, premierului şi procurorului general.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.