Băsescu atacă dur Guvernul Cioloș

0

Președintele PMP, Traian Băsescu, consideră că România are nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete, ca remediu pentru recâștigarea încrederii în aceste instituții. Fostul şef de stat a mai spus că Guvernul condus de Dacian Cioloș, „generat de generali și procurori”, este „un monument al neputinței și incompetenței”.

„Ce penibilitate despre ofițerii acoperiți. Unii spun Valentin Zgonea, alții spun Georgian Pop, alții spun Isar, unii spun A. Săftoiu, alții spun Mihai Tudose, alții spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitați-vă la ei. Toți sunt niște neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenți de influență sau trompete pentru a-și satisface mici nevoi în spațiul public, dar pe care niciodată nu i-au considerat demni să devină ofițeri acoperiți ai unui serviciu de informații românesc. Și, dacă vine vorba despre agenți de influență și nu de ofițeri acoperiți, părerea mea este că presa este plină de astfel de agenți de influență, care cred că sunt protejați dacă ‘servesc cauza’ susținând ideea că Patria poate fi salvată doar de generali și procurori și făcând praf de-a valma oamenii politici”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul şef de stat a mai spus că Guvernul condus de Dacian Cioloș este „un monument al neputinței și incompetenței”. „Priviţi la guvernul Cioloş, guvern generat de generali şi procurori. Este pur şi simplu un monument al neputinţei şi incompetenţei”, a mai scris fostul preşedinte.

„Personal, știu doar doi oameni dintre politicieni cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofițeri acoperiți, dar niciodată nu voi putea să dovedesc acest lucru: unul se numește Victor Ponta la SIE și altul se numește Sebastian Ghiță la SRI. Cu siguranță, ei nu mai au această calitate după ce au intrat în Parlament.În plus, ăștia doi nu vor să preia partide în numele serviciilor secrete. În rest, doar agenți de influență voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-și netezesc cariera. Speranță deșartă”, a adăugat Băsescu.

Președintele PMP a subliniat că dincolo de „bălăcăreala politică”, serviciile secrete sunt cele care au o problemă, menționând că este nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor.

„Din toată această poveste, dincolo de bălăcăreala politică, cei care au o problemă sunt serviciile secrete. De ce s-a ajuns ca, în mediul politic, în mediul economic, în justiție, în societate, cei mai mulți oameni să-și pună problema influenței decisive a serviciilor? Este cod roșu de încredere. Ne trebuie o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete ca singur remediu pentru recâștigarea încrederii”, a conchis Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.