„Oscarul Teatrului”, decernat pentru prima dată în România

Share:

Premiul Europa pentru Teatru, numit şi „Oscarul Teatrului” este decernat, anul acesta, pentru prima dată, în ţara noastră. Evenimentul a adus la Craiova actori, regizori şi dramaturgi de elită de pe întregul continent. Ceremonia de decernare a premiilor va fi transmisă în direct, în această seară, de la ora 21.30, la TVR2 şi TVR Craiova. Corespondenţii TVR Tiberius Muşuroi şi Oana Danciu au relatat pe parcursul zilei despre eveniment. Iar preşedintele ICR, Radu Boroianu, a vorbit în direct de la Craiova la Ora de Ştiri de pe TVR 2 despre importanţa desfăşurării în România a Premiului Europa pentru Teatru.

Premiul Europa pentru Teatru este conferit anul acesta lui Mats Ek, coregraf şi regizor suedez, recunoscut internaţional mai ales pentru aportul său la evoluţia dansului contemporan.

Premiul Special îi va fi acordat regizorului român de teatru şi operă Silviu Purcărete, care a montat la Craiova mai multe spectacole, cu care a fost invitat la festivaluri din întreaga lume.

Invitat în duplex de la Craiova la Ora de Ştiri de pe TVR 2, preşedintele ICR, Radu Boroianu, a vorbit despre importanţa acestui eveniment pentru România.

Este o încununare a activităţii unui om de teatru craiovean foarte cunoscut, Emil Boroghină, care, după 10 ediţii strălucite ale Festivalului Shakespeare, îşi duce mai departe proiectul artistic reuşind să aducă şi acest premiu al Europei aici, la Craiova (…). România îşi câştigă locul în lume punând în valoare ce are ea mai presus de toate, creativitatea românească”, a spus Radu Boroianu.

Înfiinţat în 1986 ca proiect pilot al Comisiei Europene, Premiul Europa pentru Teatru este conferit artiştilor şi instituţiilor teatrale care, prin activitatea lor, au contribuit la o înţelegere mai bună între naţiuni.

Alegerea Craiovei pentru ediţia a XV-a este o recunoaştere a realizărilor culturale ale oraşului din ultimii ani.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.