Candidatura lui Piedone, respinsă pentru a treia oară

Share:

Judecătorii au respins, joi, pentru a treia oară candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, decizia nefiind una definitivă. Tribunalul Bucureşti decide definitiv, joi seara, dacă fostul edil poate candida.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, din nou, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, după mai multe sesizări făcute la instanţă. Deocamdată nu există motivarea acestei decizii, în urmă cu o zi judecătorii luând o hotărâre asememănătoare.

Decizia de miercuri a fost contestată la Tribunalul Bucureşti, această instanţă fiind cea care va da joi seara un verdict definitiv.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, precizând că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti a partidului.

„Întrucât intimatul a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, neexistând o organizaţie judeţeană a partidului, instanţa reţine că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti”, au explicat magistraţii.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea la aceea vreme că se retrage din viaţa politică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.