Autostrada Sibiu-Orăștie, gata la 1 septembrie

Share:

Lucrările la segmentul demolat al Autostrăzii Sibiu-Orăştie vor fi gata în 1 septembrie. Dar asta nu înseamnă neapărat şi reluarea traficului pe autostrada închisă. Anunţul a venit de la ministrul Transporturilor, care a fost astăzi în zona dintre Sălişte şi Cunta. Acolo au început lucrările, după ce o porţiune s-a prăbuşit la scurt timp de la inaugurare.

Utilajele constructorilor au început dimineaţă decopertarea şi excavarea pe tronsonul dintre Cunta şi Sălişte, unde s-au produs alunecările de teren.

Săptămâna viitoare, pe şantier vor veni încă 50 de muncitori şi mai multe utilaje, pentru ca lucrarea să fie gata la timp.

Dar asta nu înseamnă că din septembrie se va putea circula pe toţi cei 22 de kilometri ai acestui tronson de autostradă. Mai sunt zone cu probleme.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014. Are 22 de kilometri, dintre care şase au fost afectaţi de alunecări de teren. A fost închis circulaţiei în toamna anului trecut, cu promisiunea că în cel mult 2 luni va fi redat traficului. Dar rezilierea contractului cu constructorul italian şi licitaţiile fără rezultat au întârziat lucrările cu aproape 8 luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.