Efectul miraculos al mierii
Specialistii spun ca albinele exista de peste 150 de milioane de ani, iar picturi rupestre descoperite in Spania subliniaza ca apicultura este o practica veche de peste 7.000 de ani.
Mierea este o substanta versatila: indulcitor, medicament, ofranda adusa zeilor etc. In mitologia greaca se spune ca zeul Cupidon isi inmuia sagetile in miere inainte de a-si tinti „victima”.
Potrivit medicinei ayurveda, mierea este nectarul vietii. Pentru ca este esenta organelor sexuale ale unei flori, mierea are afinitati naturale cu tesuturile reproducatoare. Insa, mirea poate vindeca durerile de gat, racelile, ulcerele, arsurile si ranile.In plus, atunci cand este ingerata cu alte plante cu proprietati terapeutice, mierea ajuta la o mai buna asimilare a substantelor chimice ale acestora in organism.
Potrivit ayurveda, mierea cruda este un medicament, insa mierea gatita este o otrava lenta. In forma naturala, mierea contine minerale, vitamine, enzime, aminoacizi, carbohidrati. Insa daca este incalzita, mierea isi pierde structura molecular si se produc dezechilibre energetice. Mai mult, mierea gatita devine toxica.