Lista scurtă a propunerilor pentru Ministerul Culturii

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, va fi revocat din funcţie marţi de premierul Dacian Cioloş. Împreună cu revocarea, premierul îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi o nouă propunere pentru Ministerul Culturii. Camelia Csiki, reporterul Ştirilor TVR care a urmărit îndeaproape situaţia de la Opera Naţională şi scandalul care, aparent, a declanşat această ruptură în interiorul guvernului.

Vlad Alexandrescu vrea să o impună la conducerea ministerului pe Corina Şuteu, secretar de stat în Ministerul Culturii şi fost director al ICR New York.

Potrivit unor surse oficiale, pe lista scurtă a propunerilor pentru acest portofoliu se află Mihai Ghyka, numit în decembrie secretar de stat la Ministerul Culturii. El a ocupat anterior funcţia de preşedinte şi manager general al unei companii de bere din România.

Mihai Ghyka este descendent al lui Grigore Ghica, ultimul domnitor al Moldovei. A emigrat în Canada în primăvara lui 1989.

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie, este un alt nume vehiculat pentru portofoliul Ministerului Culturii.

Premierul Dacian Cioloş a luat decizia de revocare după ce Alexandrescu a spus într-o scrisoare deschisă că a fost intimidat de un coleg de guvern, ca urmare a faptului că ar fi deranjat diverse grupuri de interese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.