Premierul Cioloș îl somează pe ministrul Sănătății

0

Dacian Cioloş s-a întâlnit marţi cu ministrul Sănătăţii, Patriciu-Achimaş Cadariu, căruia i-a cerut urgentarea clarificării problemei dezinfectanţilor din spitale.

„M-am întâlnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu-Achimaş Cadariu, ministrul Sănătăţii, şi am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical. Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanţilor din spitale şi am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranţă sanitară pentru ca pacienţii să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparţin sistemului public de sănătate. De asemenea, ministrul Sănătăţii m-a informat asupra măsurilor luate până acum şi i-am cerut să comunice cât mai repede şi în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent, dar şi să continue cercetările şi să se asigure că viaţa pacienţilor nu este pusă în pericol”, a scris şeful Executivului pe Facebook.

El a precizat că primele rezultate vor fi comunicate de ministrul Sănătăţii miercuri.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, întrebat dacă a discutat cu ministrul Sănătăţii despre problema dezinfectanţilor din spitale, că este clar că unii nu şi-au făcut datoria, precizând că se va face o analiză şi vor fi trase concluziile care se impun. Totodată, premierul Dacian Cioloş le-a transmis miniştrilor că după Paşte va trage linie şi va analiza modul în care au decurs lucrurile de la instalarea Cabinetului şi până în prezent.

Parchetul General s-a autosesizat săptămâna trecută în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, după ancheta jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor. Potrivit acestora, firma Hexi Pharma, care alimentează spitalele din România cu dezinfectanţi, livrează diluanţi cu o cocentraţie mult mai mică decât ar trebui să fie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.