Ponta îl critică dur pe Zgonea

Share:

Victor Ponta îl critică pe Valeriu Zgonea că nu vrea să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor. Victor Ponta spune că această funcţie aparţine majorităţii politice din Cameră, or Valeriu Zgonea nu mai este membru PSD.

Ponta a declarat miercuri că Valeriu Zgonea „greșește, pentru că până la urmă funcția de președinte al Camerei este a unei majorități”.

„După cum știți, nu am participat la deciziile conducerii PSD pentru că nu fac parte din conducere. Părerea mea ca om care îl cunoaște pe Vali Zgonea de foarte mulți ani — l-am sprijinit, eu l-am propus la funcția de președinte — cred că astăzi greșește, pentru că până la urmă funcția de președinte al Camerei este a unei majorități și mi-e teamă că după ce că avem un guvern care e al nimănui, nu-l susține nimeni, acum o să avem și un președinte al Camerei pe care nu-l susține nimeni. Avem primari pe care nu i-a votat nimeni, avem un președinte pe care nu știe nimeni de ce l-a votat, deja intrăm într-o situație de absurd generalizat, acesta este singurul meu comentariu”, a precizat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat despre faptul că se vehiculează că a acceptat deja funcția de la Camera Deputaților, iar joi la Slatina, în prezența lui Liviu Dragnea, va anunța oficial acest lucru, Ponta a afirmat că „deocamdată nu e nicio funcție despre care să discutăm”.

„Nu sunt nici foarte dornic de funcții, că am avut destule funcții, dar nici nu mă apuc să fac acum pe domnișoara pe care toată lumea o curtează și se lasă curată. Când va fi cazul o să discutăm”, a spus fostul premier.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că se va opune până la capăt „acestui jihad anti-justiție” și a denunțat încălcarea Regulamentului parlamentar.

„Mă voi opune, până la capăt, acestui jihad anti-justiție. Acum suntem în faza a doua — dorința unora de a pune mâna pe a treia funcție în stat, prin tertipuri ilegale, încălcând regulamentul. Motivul l-ați aflat în ședința celebrului grup parlamentar de ieri. Astăzi au încercat să-și nege propria decizie. (…) Scopul — același: să modifice pe repede înainte legile anti-justiție. (…) Până când destinul va hotărî, mă voi bate cu cei care, formați în grupuri de interese, vor dori să modifice legile penale în interesul lor. Comitetul liderilor a fost convocat ad-hoc”, a afirmat Valeriu Zgonea, într-o conferință extraordinară de presă, susținută la Camera Deputaților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.