Totul despre anxietatea cronică

Share:

Anxietatea cronica este o afectiune serioasa. Un amalgam de ganduri nedorite, sentimente, amintiri si situatii toate negative si dureroase care nu este deloc bun pentru sanatatea ta. Lasata netratata, anxietatea cronica nu doar ca afecteaza psihicul, ci si corpul.

Iata cateva simptome ale anxietatii cronice:

Probleme cu somnul

Trebuie sa fii relaxat si, cumva calm pentru a putea adormi profund. Anxietatea cronica poate duce la epuizarea corpului si a unei minti neodihnite. Este un cerc vicios pentru ca daca nu te poti odihni iti va fi mai greu sa gestionezi stresul din ziua urmatoare. Iar situatiile poblematice nu fac decat sa alimenteze anhietatea. Acest lucru inseamna ca odihnea trebuie sa fie intotdeauna o prioritate.

Probleme digestive

Cand organismul se afla pe modul lupta sau fugi, restul functiilor „neesentiale” sunt oprite. Cand esti stresat, nu digeri mancarea asa cum ar trebui. De asemenea, 80-90% din productia organismului de serotonina se realizeaza in tractul digestiv. Acest neurotransmitator este responsabil pentru sentimentul de satisfactie si pozitivitate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.