Băsescu: Iohannis nu avea ce să caute cu soția în Afganistan!

0

Traian Băsescu a criticat la România TV faptul că preşedintele Klaus Iohannis a lut-o cu el în Afganistan şi pe Prima Doamnă. Fostul preşedinte a sublinat că soţia preşedintelui nu avea sub nicio formă ce să caute în teatrul de operaţii, mai ales că ce se discută acolo este secret de stat.

Băsescu a spus, de asemenea, că Prima Doamnă nu a fost îmbrăcată corespunzător vizitei în Afghanistan şi că în timp ce toţi militarii aveau bocanci şi costum de luptă, Carmen Iohannis s-a afişat într-o rochie fără mâneci de culoare albă, deloc potrivită vizitei în teatrul de operaţii.

„A fost o greşeală că şi-a luat soţia în Afganistan. Nu se poate să nu fi existat un briefing făcut de comandanţi cu privire la misiunile pe care le au. Acel briefing este secret de stat. Ce au făcut cu doamna Iohannis cât timp s-a ţinut briefingul? Oastea aia era cu bocanci, cu costum de luptă, nu poţi să mergi în rochie fără mâneci. Nu ai ce să cauţi însoţit de soţie în teatru de operaţii. A fost o greşeală! În costum a fost pentru că ce aţi văzut se întâmplă în Kandahar. Eu când mă duceam, trupele noastre erau în Zabul, în zonă de război. Se mai poate şi să fi plecat direct de la slujba de Înviere şi de aceea a rămas îmbrăcat de sărbătoare”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai afirmat că militarii, din cauza doamnei Iohannis care era de faţă, nu au discutat despre adevăratele misiuni şi, cel mai posibil, au recurs la vreun truc.

„Dacă doamna a participat la briefing, vă asigur că militarii i-au spus lui Iohannis poveşti din Irak, nu din Afganistan. Nu se cade să fie un civil la un briefing la care sunt prezentate misiunile de luptă ale militarilor într-un teatru de război. Există varianta ca militarii să nu fi prezentat misiunile aşa cum erau ele că nu au nevoie să fie discutate la vreo şcoală, în vreo cancelarie sau la ora de dirigenţie şi militarii să fi recurs la un truc şi să spune altceva decât misiunile precise pe care le raportezi unui comandant”, a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au petrecut Paştele în Afganistan, alături de militarii români.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.