Țigările mentolate vor fi interzise. Din 2020!

Share:

Noile reguli de combatere a fumatului au fost validate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Astfel, din 2020, ţigările mentolate vor fi interzise, iar din 20 mai, anul acesta, ţigările subţiri – slim – vor fi vândute în pachete cât mai puţin atrăgătoare.

Directiva antitutun, pusă la punct de Comisia Europeană după ani şi ani de negocieri, fusese contestată în instanţa de Polonia şi de doi mari producători de ţigarete.

Avertismentul privind riscurile pentru sănătate e format dintr-un mesaj şi o fotografie şi trebuie să ocupe 65 la sută din suprafaţa exterioară a fiecărui pachet.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene reafirmă interdicţia pentru ţigările mentolate, care, prin aromă, ar putea deveni mai atractive pentru consumatori.

Polonia este cea care a contestat interzicerea, din 2020, a ţigărilor mentolate. Potrivit unor surse germane de presă, recursul Poloniei ar fi fost suţinut şi de România.

Directiva antitutun intră în vigoare pe 20 mai, dar producătorii de ţigari au la dispoziţie un an pentru a se conforma şi pentru a-şi lichida stocurile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.