Amplă operațiune antimafia la Roma

0

Poliția italiană a întreprins joi o amplă operațiune antimafia la Roma, în cursul căreia a confiscat bunuri în valoare de 80 milioane de euro de la patru antreprenori suspectați de legături cu mafia.

Toate bunurile confiscate aparțin fraților Luigi, Antonio și Salvatore Righi, despre care se crede că ar avea legături cu puternicul clan Contini din cadrul Camorrei, mafia napolitană, a relatat Ansa. Cel de-al patrulea antreprenor în cauză, Alfredo Mariotti, este bănuit că ar fi un vechi asociat al clanului, care l-ar fi ajutat să-și extindă afacerile în capitala italiană în anii 1990.

Toți patru sunt acuzați de spălare de bani, potrivit procurorilor Direcției Antimafia din Roma, care a ordonat efectuarea raidului, potrivit Agerpres.

Cei trei frați Righi au fost arestați sub acuzația de asociere cu mafia în etapa inițială a anchetei în ianuarie 2014 și de la ei au fost confiscate pentru prima dată, câteva luni mai târziu, circa 25 de proprietăți, precum și restaurante și cafenele cunoscute din centrul Romei.

Carabinierii au efectuat următoarea operațiune joi. Într-un comunicat, se afirmă că, în cursul raidului, au fost confiscate bunuri ce includ 28 de magazine și cafenele, 41 de proprietăți și 77 de firme, plus circa 300.000 de euro sub formă de cash.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.