Băsescu, audiat la Parchetul General

Share:

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat, vineri, la Parchetul General. Acesta a fost citat de procurori pentru a i se aduce cunoștință faptul că este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu.

„Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior şi art. 5 din noul Cod penal”, potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează Romaniatv.net.

În ordonanţa întocmită, procurorii au reţinut că fapta a fost săvârşită în perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile. Cercetările în acest caz continuă.

„Efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în documentul citat.

Traian Băsescu a plecat de la Parchetul General, în jurul orei 10.40, unde a dat o declaraţie în dosarul legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu.

Am dat declaraţie„, le-a spus Traian Băsescu jurnaliştilor, la ieşirea de la Parchet.

Întrebat dacă poate justifica provenienţa banilor cu care a cumpărat terenul din cartierul Băneasa, pe care l-a vândut cumnatei lui Costel Căşuneanu, acesta a spus că „da”.

Fostul preşedinte nu a vrut să dea mai multe detalii legate de prezenţa sa la Parchetul General.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.