Băsescu critică SRI

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că timp de 10 ani nu a primit nicio semnalare despre problema falsificării dezifectanţilor, având în vedere că sănătatea este declarată vulnerabilitate la securitatea naţională.

„Eu nu aş vrea să extind prea mult subiectul Sănătăţii, dar îmi fac doar datoria să spun că este interesant că Sănătatea este declarată vulnerabilitate la securitatea naţională, dar în schimb nu am văzut în 10 ani cât am fost preşedintele României nicio semnalare despre problema falsificării dezinfectanţilor. În schimb, am văzut înregistrări de convorbiri despre cum vorbeau cu amantele la telefon”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, relatează Romaniatv.net.s

Fostul şef al statului a mai spus că, desi Sanatatea si Educatia sunt inscrise în strategiile de securitate aprobate în CSAT, Sanatatea are acum o vulnerabilitate.

„Acest dezastru al dezinfectantilor nu l-a stiut nimeni, dar despre infectii s-a scris din 2008 ca este un mare risc pentru persoanele vulnerabile, ca arsii sau bebelusii. Nu am fi ajuns în situatia asta daca cei care supravegeaza elementele de siguranta nationala declarate de CSAT ar fi sesizat ca în spitale se distribnuie niste dezinfectanti falsificati care nu pot ucide bacteriile”, a punctat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a amintit că în raportul Comisie Prezidenţiale pentru strategia în Sanatate care se afla si acum pe site-ul presedintiei se preciza despre infecţiile intraspitaliceşti. „La pagina 34 veti vedea la aliniatul 2 ca se atentioneaza asupra infectiilor din spitale. Ce recomand eu celor interesati sa faca ceva in Sanatate este sa citeasca acest raport. Poate unele lucruri s-au mai imbunatatit si altele s-au mai stricat, dar el este o radiografie perfecta a sistemului de sanatate”, a punctat Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.