Dan Cristian Popescu – primarul care va aduce normalitatea în sectorul 2!

0

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu, și-a lansat joi seară, candidatura la Primăria Sectorului 2. Într-o sală neîncăpătoare, sute de membri și simpatizanți fiind prezenți la eveniment, Dan Cristian Popescu și-a prezentat ambițiosul program care vizează dezvoltarea durabilă a sectorului 2 în mandatul 2016-2020.

După 16 ani de administrație Onțanu în care sute de milioane de euro, din banii publici, au fost devalizați fără jenă de primarul penal Onțanu și gașca din jurul său, a venit vremea ca în sectorul 2 să fie ales un primar cu coloană vetebrală, care vrea și mai ales poate să aducă normalitatea în sector.

De altfel, acesta a fost și punctul central al discursului lui Popescu, pentru care normalitatea, transparența decizională, stoparea devalizării banilor publici și respectul față de cetățeni sunt priorități absolute. Cetățenii din sector, prezenți la eveniment, și-au prezentat nemulțumirile față de starea de lucruri existentă la Primărie în timpul mandatelor lui Onțanu. Prea mult dispreț, prea multă indiferență, prea multe abuzuri, prea multe ilegalități. Nu este normal ca un primar să fugă de contactul cu oamenii, să fugă de problemele acestora și să se ascundă în Primărie, devenită un veritabil buncăr pentru un edil penal, sfidător și incapabil să înțeleagă și rezolve problemele oamenilor. Despre Onțanu sunt multe de spus. Mult prea multe. Ziua scadenței a venit, inevitabil, și pentru el.

Ce este, însă, de făcut, pe mai departe? Poate reprezenta Dan Cristian Popescu primarul pe care locuitorii sectorului 2 îl așteaptă de prea mulți ani?

Eu sunt convins că da. Din simplul motiv că acest tânăr politician s-a luptat ani de zile cu mafia lui Onțanu.Mii de oameni i-au trecut pragul biroului parlamentar. Nu a respins pe nimeni. A regretat de multe ori că nu i-a putut ajuta pe toți. A încercat, totuși, să dea o mână de ajutor deși pârghiile sale ca deputat sunt limitate iar lupta cu instituțiile statului român este mai mult decât anevoioasă.

Dan Cristian Popescu va ajunge primar al sectorului 2. În ciuda tuturor celor care nu îl vor în această funcție. Care se tem că primarul Popescu va strica multe jocuri ale unor găști infracționale din sector. Care știu că Popescu va verifica toate contractele semnate de primarul Onțanu și ceilalți responsabili de la Primăria Sectorului 2. Care știu că acest om va face tot ce este posibil ca banii furați/devalizați de administrația Onțanu să revină locuitorilor din sector.

Există pârghii, există voință, există dorința de aschimba în bine sectorul 2. Care trebuie să arate ca un sector modern, fără celebrele panseluțe, fără celebrii mici și bere dați/date de „pomană” prin bunăvoința jupânului Onțanu, fără celebrele concerte oferite populației pe sume astronomice.

Dan Cristian Popescu are soluții. Are echipă. Are forța de a se lupta cu acest sistem anchilozat de corupție. Până la urmă, pariul său va fi unul câștigat de fiecare dintre noi.

Cred, sunt convins, că în sectorul 2 a venit vremea schimbării. Vremea normalității. Vremea în care cetățenii trebuie să își aleagă viitorul.

Mugur Mihai Toader, candidatul PSD-UNPR, nu reprezintă din păcate decât un continuator al admninistrației Onțanu. Tot mecanismul creat de Onțanu lucrează pentru alegerea sa. Și cu asta am spus totul…

Ce nu au înțeles Onțanu și gașca din jurul său este că oamenii contează. Oamenii sunt cei mai importanți. Fără o astfel de mentalitate nimic nu se va schimba în direcția dorită de fiecare dintre noi. De aceea cred că Popescu merită șansa de a arăta că poate. Are soluții pentru fluidizarea traficului, parcuri, reabilitarea termică a blocurilor, curățenie, siguranța cetățeanului etc.

Eu unul îi ofer votul meu. Pentru că sunt convins, ca și cetățean al sectorului 2, că este un altfel de politician. Unul dintre tot mai puținii politicieni care continuă lupta pentru cetățean. Credeți-mă că – vorbesc ca un jurnalist care cunoaște al dracului de bine clasa politică- nu este puțin!

De altfel, eu voi fi primul care va sancționa orice bâlbă, fie ea cât de mică, în calitatea sa de viitor primar! Are o responsabilitate uriașă și trebuie să meargă până la capăt. Indiferent de consecințele politice sau de altă natură! Contractul cu cetățenii, care îi vor acorda votul lor, devine mai important decât orice!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.