Premierul francez îl critică pe Trump

Candidatul probabil al Partidului Republican la președinția SUA, Donald Trump, este „fără îndoială un om rău”, a estimat vineri premierul francez Manuel Valls, care l-a mai criticat public pe pretendentul la Casa Albă, informează AFP.

„Priviți la ce se întâmplă în SUA: sunt mari provocări și în același timp…”, declara Valls în timpul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune Public Senat, când jurnalistul care îl intervieva l-a întrerupt: „(și în același timp) oameni mici?”. „Da, da, da. Oameni mici”.

Atunci când jurnalistul a insistat, întrebând dacă „Donald Trump este un om mic?”, premierul francez a răspuns: „Da, și fără îndoială un om rău”.

„În sensul în care, în fața acestei globalizări, economice, ecologice, dar care este și o globalizare a terorismului, sistemele noastre democratice pun sub un mare semn de întrebare democrația reprezentativă, peste tot, inclusiv prin populism”, a explicat Valls, în cadrul unei emisiuni ce urmează să fie difuzată vineri seara și vizionată de AFP.

„Prin urmare, în primul rând în Franța trebuie să amintim aceasta, nu trebuie să dăm lecții altora, pentru că și noi — și mai ales noi — avem această problemă”, a recunoscut Valls, făcând aluzie la rezultatele înregistrate în Franța de partidul de extremă dreapta Frontul Național.

În decembrie, în timp ce Trump nu era încă singurul în cursă în alegerile primare din cadrul Partidului Republican, premierul socialist francez l-a criticat deja pe miliardarul american și propunerea lui de a bloca accesul musulmanilor în SUA. „Trump, la fel ca alții, întreține ura și haosul”, a notat Valls pe Twitter.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.