Turnirul Scriitorilor de la Sighișoara

Share:

Aproape 40 de scriitori, traducători, editori și jurnaliști culturali din țară și din străinătate participă la ediția a III-a a Turnirului Scriitorilor, care se va încheia sâmbătă seara la Sighișoara.

Potrivit inițiatoarei și coordonatoarei „Turnirului”, scriitoarea Mariana Gorczyca, ediția din acest an a reunit o serie de scriitori, traducători, editori și jurnaliști culturali, care au dezbătut teme precum „Traducătorii și editorii, mediatori între culturi”, „Managementul cultural — Cu ce? Cu cine? Pentru cine?” sau „Jurnalismul cultural, cât acoperă, cât descoperă”.

„Ediția a III-a a Turnirului Scriitorilor a început joi seara și se încheie sâmbătă, cu întâlniri între cititori și scriitori — Simona Popescu și Florin Iaru se întâlnesc cu elevii. După-amiază va fi prezentată cartea lui Dorin Ștefănescu, apărută în acest an. Suntem deja la al treilea seminar în care se întâlnesc traducători din Franța, Italia, Ungaria, Polonia, traducători români care traduc scriitori din alte limbi. Va mai fi un vernisaj la Turnul Fierarilor, unde va expune artistul plastic Alina Vodă alături de artiști plastici din Sighișoara”, a menționat Mariana Gorczyca.

Tot sâmbătă, scriitorul Gheorghe Crăciun își prezintă două cărți, după care este programat un seminar cu subiectul „Managementul cultural” și o întâlnire a scriitorilor organizației cu scriitorul Antonio Della Rocca.

Evenimentul de la Sighișoara, derulat pe parcursul a trei zile, se bucură de sprijinul Institutului Cultural Român, iar prin intermediul Centrului Național al Cărții, ICR a susținut participarea scriitorilor și traducătorilor Joanna Kornas Warwas din Polonia și Jerome Carassou din Franța.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.