Ținte PKK în Irak, bombardate de avioane turcești

Avioane de luptă turcești au bombardat ținte aparținând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) duminică în nordul Irakului, au anunțat surse militare, în timp ce trei soldați și 12 militanți au fost uciși în confruntări separate la sfârșitul săptămânii, informează Reuters.

Avioane F-16 și F-4 2020 au distrus buncăre, depozite de muniție și instalații de arme în patru regiuni din nordul Irakului, inclusiv Qandil, unde PKK are instalate tabere, au afirmat aceste surse.

Atacurile aeriene au fost lansate duminică dimineață și avioanele s-au întors în siguranță la bazele lor, potrivit acestor surse.

Turcia atacă în mod regulat ținte PKK în munții din nordul Irakului după prăbușirea unui armistițiu între PKK și statul turc în luna iulie a anului trecut, amintește Reuters.

Confruntări au loc de asemenea cu militanții în sud-estul kurd din Turcia, unele dintre cele mai grave de la apogeul insurgenței în anii 1990.

Trei soldați au fost uciși duminică în orașul Nusaybin din provincia Mardin, în sud-estul țării, au declarat surse din securitate. O bombă artizanală a explodat când soldații percheziționau o casă, potrivit acestor surse.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.