Lista premiilor Gala Uniter

0

Radu Afrim a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul ”Tihna”, la cea de-a 24-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

Pentru ”cea mai bună regie” au fost nominalizaţi Radu Afrim, cu spectacolul ”Tihna”, montat la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Cristi Juncu, pentru spectacolul ”Vestul singuratic”, jucat de echipa Teatrului ”Nottara” din Bucureşti, şi Bobi Pricop, pentru spectacolul ”Pisica verde”, jucat la Teatrul ”Luceafărul” din Iaşi, relatează Romaniatv.net.

Trofeul a fost înmânat de actriţa Adina Leonte. La Gala Premiilor UNITER 2015, Victor Ioan Frunză a fost premiat pentru ”cea mai bună regie”, pentru spectacolul ”Mobilă şi durere”.

Gala Premiilor UNITER este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

Emillia Dobrin a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul din spectacolul ”Casa cu pisici”, la cea de-a 24-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, au fost selectate  Erzsébet B. Fülöp, pentru rolul Mama din ”Tihna”, Dorina Chiriac, pentru rolurile Fetiţa metalistă şi Regizorul din spectacolul ”Între noi e totul bine”, jucat la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, şi Emilia Dobrin, pentru rolul Elena din spectacolul ”Casa cu pisici”, de la Teatrul Mic din Capitală.

Premiul a fost înmânat de actorul şi regizorul Florin Piersic Jr.

”Nu m-am gândit că voi lua acest premiu. Sunt la a treia nominalizare şi am fost bucuroasă pentru asta, pentru că exist. Acest premiu înseamnă foarte mult”, a spus actriţa pe scena galei.

La Gala Premiilor UNITER 2015, cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Anca Hanu, pentru rolul Amalia din spectacolul „Amalia respiră adânc”, Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Gala Premiilor UNITER este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

”Clasa noastră”, în regia lui László Bocsárdi, a fost desemnat, luni seară, ”cel mai bun spectacol”, la cea de-a 24-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

La categoria ”cel mai bun spectacol” au fost nominalizate ”Tihna”, montat de Radu Afrim la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, ”Clasa noastră”, de Tadeusz Słobodzianek, în regia lui László Bocsárdi, jucat la Teatrul Naţional ”Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, şi ”The Sunset Limited”, de Cormac McCarthy, regizat de Andrei şi Andreea Grosu, la Teatrul UNTEATRU din Bucureşti.

Premiul a fost înmânat de actriţa Jacqueline Bisset, invitata specială a evenimentului, care a mai fost prezentă la Gala UNITER din urmă cu patru ani.

”Totul a fost minunat. O atmosferă caldă. Felicitări tuturor”, a spus Jacqueline Bisset.

La Gala Premiilor UNITER 2015, spectacolul ”De vânzare/ For Sale”, de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon Bucureşti.

Gala Premiilor UNITER este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.