Chestorul Alina Dragomir câștigă pariul recredibilizării DRPCIV!

0

DRPCIV. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Una dintre cele mai importante direcții ale Ministerului Afacerilor Interne. Cu sute, poate mii de angajați, la nivelul întregii țări. De altfel, în fiecare județ, există servicii specializate care se află în subordinea directă a conducerii DRPCIV.

Nu este greu să conduci o Direcție de o asemenea anvergură dacă ești, înainte de toate, un profesionist, un om corect, care impune standare înalte de performanță și legalitate subordonaților tăi. Șeful acestei Direcții este, de mai bine de cinci ani, chestorul de poliție, Alina Dragomir, o femeie extrem de puternică, capabilă să-și impună punctul de vedere într-o Armă, cea a Poliției, unde legea o fac de prea mulți ani bărbații!

Despre chestorul Alina Dragomir am auzit de la colegii, dar mai ales de la șefii din MAI, numai cuvinte de laudă. Este bătăioasă, intransigentă, impune toleranță zero în lupta împotriva corupției și taie în „carne vie” atunci când situația o impune. Poate fi cel mai bun prieten al subordonaților săi, de la nivel central și județean, dar poate deveni și un șef necruțător când există suspiciuni de corupție.

De altfel, Alina Dragomir lucrează de o viață în  MAI. Este una dintre puținele femei care au câștigat respectul colegilor și al șefilor, avansând pas cu pas în funcții de conducere. Șef serviciu accidente ușoare și cercetări penale din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, adjunct al șefului Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei și, mai ales, șef al acestei Brigăzi extrem de importante. Vă închipuiți cât de greu a fost pentru comisarul șef pe atunci Alina Dragomir, o femeie până la urmă, să conducă cu rezultate excelente Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei?

Avansarea ulterioară la funcția de director al DRPCIV, și acordarea gradului profesional de chestor de poliție, la 28.11.2014, au venit inerent și au reprezentat confirmarea unei cariere fără pată. Nu puțini sunt cei care știu că doamna chestor s-a implicat direct în eficientizarea și recredibilizarea DRPCIV la nivel național.

Au existat cazuri, inerente, de agenți și ofițeri din diferite Servicii județene subordonate DRPCIV, care au cedat tentației corupției dar aceștia au fost excluși, rapid, din sistem.

Ce este interesant de spus este că numele doamnei chestor Alina Dragomir impune respect, impune teamă, impune legalitate și performanță în DRPCIV. Însuși comisarul șef Dan Moșescu, șeful de la Permise București, știe foarte bine cât de exigentă este doamna chestor și în consecință a ridicat, la rândul său, semnificativ exigența la adresa subordonaților săi.

Nu o cunosc personal pe doamna chestor, decât din caracterizarea unor colegi și chiar a unor șefi din MAI, dar, ca jurnalist cu o vechime de 20 de ani, realizez cât de greu este să conduci DRPCIV, o Direcție uriașă unde tentația mitei, a corupției, este semnificativă.

Cu toate acestea, chestorul Alina Dragomir se implică în eficientizarea activității acestei Direcții. Nu are timp de interviuri, de promovarea propriei sale imagini, deși merită o mediatizare pe măsură.

Nu există fotografii cu domnia sa pe google – dar suplinesc această lipsă unele „vedete” din MAI-  și asta arăta că atunci când muncești, când te implici, când îți respecți meseria, colegii și nu în ultimul rând pe tine însuți, performanțele sunt iminente.

Felicitări, doamnă chestor, pentru ceea ce faceți și țineți-o tot așa! Oameni ca dumneavostră pun umărul la recredibilizarea MAI , o instituție, din păcate, afectată (încă) de politizare și multe scandaluri de corupție!

Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.