Norii abuzurilor și ilegalităților continuă să amenințe Romsilva!

5

Regia Națională a Pădurilor- RNP Romsilva se afundă, tot mai adânc, în mlaștina intereselor conducerii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Tandemul Cristiana Pașca Palmer-Erika Stanciu continuă, se pare, să patroneze din funcțiile deținute vremelnic abuzurile, incertitudinea și ilegalitățile de la Romsilva, mai ales după plecarea fostului director general, Adam Crăciunescu.

Incertitudinea este, așa cum am spus, uriașă mai ales că săptămâna viitoare va fi desemnat noul director general al RNP-Romsilva. Toată procedura de selecție este compromisă în contextul în care patru dintre cei șapte membri ai Consiliului de Administrație al RNP-Romsilva au fost respinși ! Aldea Dan Ion, Sfîrlogea Sorin, Băban Adrian ( care se împăuna cu funcția de președinte al unui Consiliu de Administrație ilegitim!) și Bârzan Aurelia Carmen nu mai pot face parte din CA al Romsilva! Doar trei membri, din cei șapte, Achim Dan, Chisăliță Ion și Daniel Nicolăescu, au fost desemnați, membri ai Consiliului de Administrație!

Toate bune și frumoase, însă, doamnă ministru Pașca Palmer, doamnă secretar de stat,Erika Stanciu, a apărut o nouă problemă, o nouă ilegalitate! Dar ce mai contează, nu-i așa, încă una la valul de abuzuri din ultimele șase luni la care a fost supusă Romsilva?

Potrivit site-ului Regiei, pe 16 și pe 17 mai va avea loc interviul de selecție finală pentru desemnarea noului director general, interviu care va avea loc în fața membrilor Consiliului de Administrație. Au rămas patru candidați în cursă, dar asta este mai puțin important! Important este altceva!  Ce legitimitate mai are Consiliul de Administrație cât timp doar trei, din cei șapte membri, au fost desemnați legal? Înțeleg foarte bine că acest Consiliu de Administrație a fost ilegitim din prima clipă, dar, măcar acum, la desemnarea noului director general  nu credeți că ar trebui respectată legea?

Sincer, nu înțeleg strategia actualei conduceri a Ministerului Mediului în privința Romsilva. Depășește capacitatea mea de înțelegere. Ai vrut să scapi de Adam Crăciunescu din funcția de director general pentru că acesta nu a vrut să le dea lui Țucunel, Popescu, și altor indivizi care apără, pe bună dreptate, interesele patronatelor din industria forestieră, lemn ieftin de la Romsilva, de la stat. Acest lucru îl înțeleg! Nu înțeleg, însă, de ce premierul Cioloș, vicepremierul Dâncu, au acceptat acest val de abuzuri la adresa lui Crăciunescu și RNP-Romsilva!

Dar să mergem mai departe… Ai mers din abuz în abuz, din  ilegalitate în ilegalitate. Ai  provocat haos, ai timorat unii șefi de Direcții Silvice, profesioniști de primă mână, pe motiv că sunt oamenii lui Crăciunescu, și nu în ultimul rând ai încercat să impui un directorul general la conducerea RNP-Romsilva. Și asta înțeleg! Însă nu mai înțeleg de ce NU VREI să numești noul director general cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Păi, la finele anului, revine la conducerea Ministerului Mediului, Rovana Plumb, sau alt ministru care cunoaște bine legislație și schimbă totul în 24 de ore! Nu este normal să numești un director general care să treacă prin toate etapele, prin toți pașii și filtrele procedurale și de legalitate și care să fie greu de demis de noua conducere a Ministerului?

Dumnezeule, cum poate desemna un Consiliu de Administrație , cu patru din cei șapte membri respinși chiar de comisia de la Ministerul Mediului, un director general care să nu fie contestat din secunda doi? Despre ce vorbim?

Din fericire, aceste zile negre pentru Romsilva nu vor mai dura mult! Vreau să felicit toți angajații RNP-Romsilva, de la primul la ultimul, care au arătat, în fața acestor abuzuri, că sunt puternici și demni , că sunt profesioniști și au coloană vertebrală.  Șefi de Direcții Silvice, cărora nu le dau numele pentru a nu intra în vizorul unui ministru extrem de răzbunător, au demonstrat că nu cedează în fața amenințărilor și diversiunilor unor șefi din administrația locală, care îi vroiau schimbați din funcție!

Acești șefi de Direcție, care au făcut profit, și care au fost aleși în baza unui examen foarte dificil și care sunt profesioniști în silvicultură, merită tot respectul nostru pentru că ne protejează pădurile. Nu demisionați din funcții domnilor și faceți publice abuzurile la adresa voastră dacă situația o impune!

Abuzurile Gărzii Forestiere, trimise cu ordin pentru a timora, nu vor continua la nesfârșit! Norii care amenință Romsilva nu vor mai dura mult! Iar cei demni vor rămâne în picioare și vor continua să apere pădurile! În timp ce ceilalți, din fericire puțini, vor fugi spre birourile călduțe de la Bruxelles sau de aiurea!

I.Badea

Citește și
5 Comentarii
 1. Redactia spune

  Buna ziua,
  Orice informatie utila o puteti trimite la: redactia@cronicaromana.net

  1. GRIGORE _ARSU CLAUDIA MARIAg spune

   Buna Ziua,de 8 ani ma judec cu ea,a avut plangerii pentru ,amenintzare,bancruta frauduloasa,inselaciune,,,,a facut impreuna cu fostul eii ,sotz,,multe excrocherii,sii mai face,,,,declara ,in acte lucrurii,salarii,care nu sunt adevarate,,si multe ,multe,alte porcarii,am documente ,,,sii ,nu sunt ,singura victima ,sunt mult mai multzii!!!!!!

   1. GRIGORE _ARSU CLAUDIA MARIAg spune

    in precedentul ,comentariu,vorbeam de Barzan Carmen Aurelia ,si de Barzan Petru Antin!!!!!!

 2. GRIGORE _ARSU CLAUDIA MARIAg spune

  BUNA ZIUA,NICI NU VA INCHIPUITZII,CINE ESTE BARZAN CARMEN AURELIA SII FOSTUL EII SOTZ,BARZAN PETRU ANTIN,SI CATE ,MATRAPAZLACURII,AU FACUT PE UNDE ,AU TRECUT!!!!!!!!!!!!!

  1. GRIGORE _ARSU CLAUDIA MARIAg spune

   SA RECTIFIC””DOAMNA CONSILIER CABINET MINISTERIAL MMAP, BARZAN CARMEN AURELIA!!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.