Dilma Rousseff, suspendată de Senat!

0

Senatul brazilian a votat joi în favoarea suspendării președintelui Braziliei, Dilma Rousseff, pentru încălcarea legislației bugetare, relatează agențiile internaționale de presă.

Decizia a fost adoptată cu 55 de voturi pentru și 22 împotrivă. După ce va primi notificarea oficială din partea Senatului, Rousseff, prima femeie devenită președinte din istoria Braziliei, va fi suspendată din funcție pe o perioadă de 180 de zile, măsură aplicabilă imediat. În această perioadă, președinția țării va fi asigurată de Michel Temer, în prezent vicepreședinte.

Dacă Rousseff va fi destituită din funcţie, locul său ar urma să fie preluat de vicepreşedintele Michel Temer care se confruntă cu aceleaşi acuzaţii, riscând să fie şi el destituit.

De asemenea, şi Eduardo Cunha, din Camera Inferioară a Parlamentului, al doilea pe linia de succesiune la funcţia de preşedinte, este acuzat că ar fi primit mită de milioane de dolari, dar şi Renan Calheiros, şeful Senatului, este implicat într-un scandal de corupţie declanşat în cazul companiei petroliere naţionale Petrobas.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.