Filmul lui Cristi Puiu, proiectat la Cannes

0

Start în competiţia oficială de la Cannes, după ce, miercuri seară, au avut loc ceremonia de deschidere şi proiecţia unui film în afara concursului, regizat de Woody Allen. Joi vor fi proiectate primele două pelicule – una dintre ele este cea a lui Cristi Puiu: „Sierra Nevada”. Anul acesta, prezenţa românească e consistentă la Festival: avem cinci filme la diferite secţiuni.

Pentru marele premiu, Palme D’or, sunt înscrise în cursă filmul lui Cristi Puiu, „Sierra Nevada”, şi cel al lui Cristian Mungiu, „Bacalaureat”, care va intra în competiţie abia peste o săptămâna, pe 19 mai.

Alţi patru realizatori români sunt pe afişul selecţiei de la Cannes, la secţiuni paralele ale Festivalului.

Festivalul de Film de la Cannes a început, miercuri seară, cu o festivitate în centrul căreia s-a aflat directorul juriului, George Miller.

Pe scenă au evoluat legende ale filmului, printre care regizorul american Woody Allen şi actorul mexican Gael Garcia Bernal.

Preşedintele juriului format din nouă personalităţi ale cinematografiei este actorul Donald Sutherland.

Cea mai mare provocare pentru organizatori este siguranţa participanţilor. Măsurile de securitate sunt drastice. Autorităţile au plasat inclusiv lunetişti pe acoperisuri. În Franta este stare de urgenţă, după atacurile teroriste de anul trecut. 200.000 de persoane sunt aşteptate în oraş pentru a participa la Festival.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.