Tăriceanu îl cheamă pe Cioloș în fața senatorilor

0

Călin Popescu Tăriceanu îl cheamă pe premierul Dacian Ciolos în faţa Senatului să dea explicaţii privind grupurile de interese care acţionează asupra Guvernului, mai ales în problema crizei din sănătate.

„Cred că voi discuta cu colegii mei de la Senat și am să le propun ca, în cel mai scurt timp, premierul să vină să prezinte, după ce are primele rezultate, dar nu peste o lună de zile, să prezinte o situație a ceea ce înseamnă această criză, a constatărilor și a măsurilor care au fost întreprinse la modul cel mai urgent.

Pentru că au demarat niște acțiuni, ar trebui premierul să iasă cât mai rapid și să prezinte niște rezultate ale primelor cercetări, investigații pe care le-au făcut, pentru că altfel nu facem decât să asistăm zi de zi la o deteriorare și mai pronunțată a situației”, a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

„Văd de o bună bucată de vreme bâlbâieli repetate și acum, în momentul în care vorbim despre substanțele folosite pentru dezinfecții în spitale, constat că ministerul de resort, inițial ministrul a fost în mod clar depășit, dar vedem că primul ministru a luat decizia să se ocupe personal de această problemă. Probabil că domnul Cioloș consideră că un lucru care să fie bine făcut trebuie să îl faci tu, cu mâna ta. Din păcate, nu cred că este abordarea potrivită, pentru că primul ministru nu poate să fie specialist în toate domeniile. Știu că are o bună competență în domeniul agriculturii, nu cred că trebuie să exerseze acum și în domeniul sănătății. Am văzut că a făcut un grup de lucru. Sunt surprins că la experiența pe care presupun că o are domnul prim-ministru nu a luat mai demult decizia, chiar când era ministrul în funcție, să facă ceea ce se face peste tot într-o asemenea situație de criză majoră. Adică se constituie o celulă de criză. Și care trebuie să încerce să analizeze, să constate care sunt cauzele fenomenului la care ne referim și după aceea să facă un set de măsuri care trebuie puse rapid în aplicare.( …)

Deci o astfel de celulă de criză trebuie să fie compusă din oamenii de specialitate din cadrul ministerului și bine înțeles trebuie făcut apel la cei mai buni specialiști în domeniu, cum este de exemplu profesorul Streinu Cercel din București, probabil ceilalți care sunt de aceeași profesie din centrele mari universitare Iași, Cluj, Timișoara. Trebuie chemați, reuniți și bine-nțeles ei sunt cei care trebuie să spună și ceea ce trebuie făcut, care sunt cercetările, analizele preliminare și după aceea, într-un timp foarte scurt să propună și măsurile care trebuie adoptate pentru corectarea situației”, a detaliat Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.