Dezinfectanții Hexi Pharma, înlocuiți în toate spitalele

0

S-au înlocuit dezinfectanţii Hexi Pharma în aproape toate spitalele dar nimeni nu ştie dacă noile substanţe sunt conforme. Fără analize de concentraţii se poate verifica doar dacă dezinfectanţii au efect pe suprafeţele curăţate. Două dintre spitalele care s-au aflat pe lista neagră a unităţilor cu probe neconforme s-au pus acum la punct.

La Spitalul de Copii din Braşov s-au înlocuit mai întâi dezinfectanţii Hexi Pharma din sălile de operaţie, apoi din toate secţiile.

Managerii de spital spun că nu pot cere analiza dezinfectanţilor. Direcţia de Sănătate Publică spune că nu are în atribuţii astfel de analize.

În Spitalul de Copii din Braşov şi în Spitalul Municipal din Făgăraş s-au făcut noi analize după ce a fost înlocuit dezinfectantul Hexi Pharma. Rezultatele sunt acum corespunzătoare.

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava a oprit folosirea produselor Hexi Pharma. Conducerea unităţii spune că în toate locurile unde sunt cazaţi şi trataţi pacienţii şi în sălile de operaţii se fac controale riguroase.

Spitalul de Urgenţă Suceava a fost de curând în centrul unui scandal legat tot de infecţiile din unitate. Doi bebeluşi au murit imediat după naştere. Analizele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au depistat în mai multe probe bacilul pioceanic. Părinţii unuia dintre bebeluşi au făcut plângere la Colegiul Medicilor şi vor da şi spitalul în judecată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.