Revocarea lui Zgonea de la șefia Camerei costă scump PSD!

0

PSD întâmpină noi piedici în încercarea de a-l debarca din funcţie pe preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Prevederile găsite în statutul parlamentarilor pentru a susţine acest demers sunt folosite de UNPR pentru a redobândi şefiile unor comisii parlamentare în schimbul voturilor propriilor aleşi. UDMR are propriile sale interese şi vrea asigurat trocul cu PSD pe locurile de judecători la CCR. În paralel, semnalele venite din partea SUA nu sunt încurajatoare.

Conducerea PSD a găsit o altă pistă juridică pe care vor s-o folosească pentru a-l debarca pe Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputaţilor. Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede că pierderea sprijinului politic de către un parlamentar echivalează, automat, cu pierderea tuturor funcţiilor politice deţinute.

„Pierderea sprijinului politic de către deputat sau senator atrage de drept încetarea calităţii de titular al oricărei funcţii obţinute prin susţinere politică.”

PSD are totuşi nevoie spijinul altor grupuri parlamentare. UNPR profită de situaţie şi întoarce spatele foştilor aliaţi.

Calculele PSD sunt complicate de recenta vizită a ambasadorului SUA la şeful Camerei.

PSD are de rezolvat şi pretenţiile UDMR, care nu a renunţat la propulsarea lui Attila Varga la CCR. În caz contrar, revocarea lui Zgonea nu va întruni majoritatea necesară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.