Amenzi de mii de lei pentru hrănirea câinilor maidanezi

Problema câinilor vagabonzi este pe ordinea de zi în campania electorală. Candidatul ALDE la primăria din Brăila vrea să ia măsuri în ceea ce priveşte înmulţirea câinilor. Acesta propune ca toţi cei care hrănesc câinii vagabonţi să fie amendaţi cu 5.000 de lei.

Dan Păun,candidatul ALDE, la Primăria Municipiului Brăila, spune că o rezolvare a problemei înmulţirii câinilor vagabonzi este amendarea celor care aruncă alimente în stradă şi modificarea tuturor tomberoanelor din oraş astfel încât niciun animal să nu poată ajungă la ele.

„Din punctul meu de vedere aruncarea de alimente pe domeniul public ar trebui asimilată cu aruncarea de substanţe toxice şi amenda să fie pe măsură. Eu aş amenda aruncarea alimentelor pe domeniul public cu cel puţin 5.000 lei. Poliţia locală trebuie restructurată din rădăcini, legislaţia e bună, ea trebuie doar aplicată pentru că dacă poliţia locală ar da 5 amenzi de genul ăsta, vă garantez că oamenii s-ar gândi de două ori înainte de a risca să încaseze o amendă de 5.000 lei”, a declarat Dan Păun, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Recent, candidatul ALDE la primăria Brăilei, a dezbătut acest subiect afirmând că problema câinilor vagabonzi poate fi rezolvată doar din fonduri publice.

„Dacă ne uităm strict la fonduri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpâni, ea poate fi rezolvată doar din fonduri publice, pentru că ideea utopică de a te baza pe fonduri private, nu schimbă nimic. Cu toate că vor fi şi unele iniţiative private, ONG-uri poate şi persoanele private ce doresc să se implice tot nu se va modifica nimic, ponderea fiind foarte mică, drept dovadă fiind ultimii 2 ani” , a afirmat Păun.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.