Curtea de Conturi, control la Ministerul Energiei

Share:

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a scris, luni, pe pagina personală de Facebook, faptul că salută controlul Curții de Conturi la instituția pe care o conduce, precizând totodată că, fără un astfel de control, lucrurile vor rămâne mereu într-o zonă gri.

„Auditul unei instituții publice e mereu binevenit. E o măsură a lucrurilor și a modului de a înțelege actul administrativ prin care se vede cât și cum s-a lucrat în respectivă instituție. Știu că e mereu întâmpinat cu un grad de reticență. Dar trebuie să înțelegem că e necesar și că fără o astfel de măsură a lucrurilor vom rămâne mereu într-o zonă gri. Nu îmi rămâne decât să salut controlul Curții de Conturi de la Ministerul Energiei și să îi asigur pe colegii noștri de colaborarea noastră și totala transparență”, a susținut ministrul.

Potrivit reprezentanților ministerului, este vorba despre controlul anual pe care îl face Curtea de Conturi la instituția respectivă.

În urmă cu o lună, Curtea de Conturi a publicat o sinteză a raportului de audit al performanței privind piața de energie electrică în perioada 2010-2014, potrivit căruia pierderile din rețelele electrice de transport și distribuție în perioada 2010 — 2014 au fost în medie de 7,8 TWh pe an, ceea ce a generat costuri pentru operatori estimate la 1,8 miliarde de euro, suportate în cea mai mare parte de consumatorii finali.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.