Dragnea nu exclude varianta unei moțiuni de cenzură

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară că dorința sa este ‘să nu pice’ actualul Guvern și a subliniat că din punct de vedere strict electoral social-democrații nu au niciun interes. El a spus că dacă Guvernul va demisiona va fi înaintată o propunere de premier președintelui Klaus Iohannis.

„(…) Am fost întrebat dacă dăm Guvernul jos, dacă introducem moțiune de cenzură sau nu. Am spus-o și vă spun și dumneavoastră: șansele sunt 50%-50%. Se apropie cu pași repezi de asta. Noi încercăm să ținem stabilitate. Vorbind strict electoral, nu am avea niciun interes. Dorința mea este să nu pice acest Guvern, să îl ținem la guvernare, într-un singur caz s-ar întâmpla asta. Am vorbit și cu domnul Tăriceanu lucrul acesta, dacă acțiunea guvernamentală va deveni foarte periculoasă, adică dacă va produce efecte foarte rele. Dacă Guvernul demisionează o să ne întâlnim rapid și o să luăm o decizie. O să îi transmitem președintelui Iohannis o propunere de prim-ministru de care va trebui să țină cont. Va fi o propunere pentru o perioadă strict limitată până la alegerile parlamentare. Poate Guvernul Cioloș rămâne și nu demisionează”, a spus Dragnea la România TV.

Referindu-se la actualul guvern, liderul PSD a spus că ‘unele pălării sunt cam mari pentru unii miniștri’.

„Am ajuns rău, s-a dovedit că tehnocrații în marea lor majoritate, mă refer la cei din Guvern, sunt slabi, căciula, pălăria este prea mare. Unele pălării sunt cam mari pentru unii miniștri, unii au și plecat, unii avem noi moțiuni simple, marți o să avem moțiunea simplă pe agricultură. Pentru mine este o dezamăgire. Cu Dacian Cioloș am o relație, zic eu, normală, civilizată. Părea, pare un om de treabă, dar Guvernul lui nu prea face treabă. Eu sunt curios dacă domnul Dacian Cioloș când vorbește despre Guvernul lui așa cum ar fi firesc înțelege… Eu nu știu dacă Dacian Cioloș înțelege că acel Guvern s-ar putea să fie al altuia, al lui Iohannis. Nu a spus domnul Iohannis că este Guvernul lui. Văd că nu își mai asumă nimeni. Nu ne-am așteptat să fie atâta incompetență din partea unor miniștri care la prima vedere păreau cu o carte de vizită, un CV destul de bun”, a afirmat președintele PSD.

El a declarat că sunt câteva ministere care funcționează bine: Ministerul Dezvoltării, MAI, Ministerul Apărării, dar și MAE „unde reproșurile sunt aproape inexistente”.

„(…) În rest, sunt foarte multe ministere unde unele au și schimbat miniștrii, altele urmează să se schimbe, dacă nu o să îi schimbăm noi unde din păcate lucrurile sunt foarte rele. Am văzut că se ocupă mai nou Guvernul în a adopta o ordonanță prin care să reglementeze referendumul local să se poată organiza în aceeași zi cu alegerile locale în aceleași secții de vot. De ce este urgența asta? Noi am atacat-o deja la Avocatul Poporului”, a mai spus președintele PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.