Alibec riscă să piardă Euro 2016!

Denis Alibec a fost suspus marţi unui control cu un computer tomograf, din cauza fracturii pe care o are la degetul mâinii stângi, şi riscă să rateze prezența la EURO 2016.

Denis Alibec a fost ignorat luni la rând de Anghel Iordănescu, care în iarnă dădea de înţeles că nici nu se gândeşte să-l ia la EURO 2016, dar în urma evoluţiilor excelente ale jucătorului şi la presiunea opiniei publice, „Generalul” s-a înduplecat şi l-a pus pe lista lărgită. De mai bine de o lună Alibec şi-a fracturat însă un deget de la mână, iar dacă până acum, în campionat, acest lucru nu i-a afectat randamentul, pentru naţională poate fi o problemă. După ce Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat luni că Alibec poate fi exclus din lotul pentru EURO, acelaşi lucru l-au sugerat marţi şi medicii.

Denis Alibec a fost consultat de Laurențiu Oproiu, noul medic al naționalei, și de Ionuț Codorean, șeful Comisiei Medicale a FRF. Oproiu a vorbit în exclusivitate pentru GSP.RO despre accidentarea lui Alibec și spune că acesta are două variante.”Alibec are o fractură de bază a metacarpianului patru de la mâna stângă, de patru săptămâni. S-a optat până acum pentru tratament, fără operație. Din păcate, fractura nu arată semne de vindecare. Sunt semne de deplasare pregnantă de os, care împinge de sub piele. Jucătorul acuză dureri. Indicația noastră a fost aceea a unei intervenții chirurgicale imediate. Asta ar însemna ca Alibec să piardă câteva antrenamente și posibil primul meci din turneul de pregătire din Italia (n.r. cu RD Congo, 25 mai). Sigur, asta nu ar fi ideal pentru nimeni, dar ar fi varianta mai puțin riscantă pentru el și pentru siguranța lotului.

Oricând poate cădea pe mână, iar situația se poate agrava. Se poate ajunge la fractură deschisă și la alte complicații. În acest caz, jucătorul ar pierde EURO. Eu i-am explicat ambele variante, care au riscurile de rigoare, și am lăsat decizia la latitudinea jucătorului. Am înțeles că Alibec este hotărât să nu se opereze. Din punct de vedere medical, el poate prinde EURO în ambele variante. Dar există riscul să se lovească la orice antrenament și poate pierde turneul final”, a spus Oproiu pentru GSP.RO.

Surse apropiate selecționerului Anghel Iordănescu au declarat pentru gsp.ro că acesta este decis să nu își asume niciun risc cu Alibec, dacă jucătorul refuză să se opereze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.