RCS-RDS își bate joc de abonați!

0

RCS-RDS, grupul care opereaza reteaua de telefonie mobila Digi Mobil, a fost amendat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), cu 10.000 de lei, pentru ca a aplicat un tarif prea mare la transmiterea de SMS-uri in cadrul unui concurs cu premii.

ANCOM a mai constatat ca RCS&RDS nu si-a informat corect si complet abonatii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea SMS-urilor catre numarul scurt intern 1872, in cadrul concursului „Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!”.

Astfel, pe langa plata amenzii, operatorul a mai fost obligat sa restituie integral abonatilor participanti la concurs diferenta dintre costul suplimentar tarifat si tariful pe care ar fi trebuit sa il incaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementarilor ANCOM.

Autoritatea subliniaza faptul ca utilizatorii de telefonie mobila au dreptul sa primeasca informatii clare despre tariful aplicabil la mesajele trimise catre numere scurte, precum si la momentul initierii serviciului si pe parcursul utilizarii acestuia, prin intermediul unor mesaje.

De asemenea, detaliile privind consumul de servicii cu valoare adaugata oferite prin intermediul numerelor nationale scurte interne sau al codurilor scurte trebuie sa se regaseasca in factura detaliata emisa de operator, la cererea abonatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.