Trei sferturi dintre mașinile Ambulanței Olt trebuie casate!

Share:

Trei sferturi dintre maşinile folosite de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt sunt vechi şi ar fi trebuit casate de mult. Ele trec des prin service, iar costurile de reparaţii sunt uriaşe.

Conducerea Ambulantei Olt nu poate face prea multe, pentru că noi maşini nu pot fi cumpărate decât prin Ministerul Sănătăţii. Acum, există în total 50 de ambulanţe, dintre care, aproape 40 au peste 300.000 de kilometri la bord.

De aceea, se strică des şi trebuie reparate. În plus, nu pot fi folosite pentru orice solicitare. Maşinile „bătrâne” nu sunt utilizate la transferul pacienţilor către spitale din alte judeţe.

Ion Barbu este şofer la Serviciulul Judeţean de Ambulanţă Olt. Ambulant ape care o conduce are are 450.000 de km la bord şi ar fi trebuit înlocuită de câţiva ani.

Aşa sunt trei sferturi dintre maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Ele nu sunt folosite la transferul pacienţilor la spitalele din alte judeţe ci doar pentru intervenţii locale. Cea mai „bătrână” ambulanţă ar fi trebuit casată de aproape 10 ani şi are la bord peste 700.000 km.

Reparaţia salvărilor de la Servciul Judeţean din Olt costă anual, în medie 50.000 lei. Cele mai mari cheltuieli sunt atunci când trebuie înlocuite motoarele.

Zilnic, ambulanţele din Olt au, în medie, peste 300 de intervenţii. La acestea se adaugă cererile de transferare a pacienţilor către unităţi medicale din alte judeţe. Când sunt solicitate, pot interveni şi autosanitarele SMURD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.