Prețul pe litrul de benzină a scăzut în 2016!

0

Preţul mediu pe litrul de benzină a fost în primele trei luni ale anului cu 10% mai mic decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce litrul de motorină a fost cu aproape 17% mai ieftin.

Un litru de benzină costa în medie circa 5,3 lei, în timp ce unul de motorină avea valoarea de 5,4 lei, potrivit datelor afişate pe site-ul Petrom.

„În 2016 se estimează că marjele de rafinare vor scădea faţă de nivelul înregistrat în 2015, ca efect al persistenţei supracapacităţii de rafinare pe pieţele europene. Se preconizează că preţurile mai reduse ale produselor petroliere împreună cu creşterea consumului privat în România vor susţine cererea pentru produsele petroliere, însă concurenţa se va menţine crescută”, se arată în raportul realizat de OMV Petrom, cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, pentru primele trei luni ale anului.

Potrivit datelor publicate de companie, în primele trei luni ale anului Petrom a vândut cu 4% mai multe produse rafinate, pe segmentul cu amănuntul creşterea în volume fiind de 3%.

„În primul trimestru al anului volumul vânzărilor cu amănuntul ale grupului, care au reprezentat 49% din vânzările totale de produse rafinate, au crescut cu 3% comparativ cu nivelul din primul trimestru de anul trecut datorită cererii mai mari determinate, în principal de scăderea cotaţiilor la produse” au precizat reprezentanţii Petrom.

La nivel consolidat, OMV Petrom a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări de 3,5 miliarde de lei, cu 17% mai mici comparativ cu perioada similară din 2015 şi un profit net de 288 milioane de lei, în scădere cu 17%. Profitul a fost generat aproape în totalitate de segmentul de rafinare şi marketing, potrivit companiei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.