Statul Islamic amenință cu noi atacuri în Europa

0

Organizația teroristă Statul Islamic și-a chemat sâmbătă susținătorii să lanseze atacuri în Occident în timpul Ramadanului, luna sfântă la musulmani ce începe în acest an la începutul lui iunie, într-un nou mesaj audio.

„Ramadanul este luna invaziei și a jihadului (războiul sfânt)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Islamic Abu Mohammed al-Adnani în acest mesaj, „adresat în special soldaților și susținătorilor califatului Statul Islamic în Europa și America”.

În mesajul de aproape 32 de minute postat de brațul mediatic al Statului Islamic al-Furqan, al-Adnani le cere militanților să nu îi cruțe pe civili în atacurile potențiale contra Occidentului, declarând că ele vor fi ca represalii împotriva alianței internaționale conduse de SUA ce vizează bastioanele jihadiste în Siria și Irak.

 În 2014, după ce a capturat teritorii largi în Irak, Statul Islamic l-a declarat pe liderul său Abu Bakr al-Bagdadi calif, afirmând că el are dreptul la supunerea tuturor musulmanilor din întreaga lume, amintește DPA.

În ultimele luni, gruparea desprinsă din Al Qaida a suferit eșecuri militare majore și a pierdut teren în Irak și Siria vecină.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.