Alertă cu bombă în școlile din Marea Britanie

Mii de elevi din Marea Britanie au fost evacuaţi după o serie de ameninţări cu bombă, dar şi cu decapitarea ce au vizat zeci de şcoli în care se ţineau examenele naţionale.

Cel puţin 23 de şcoli din ţară, care organizau examenele naţionale, au primit telefoane de ameninţare cu bombă, împuşcături şi chiar cu decapitarea elevilor. În urma acestor ameninţări, mii de elevi din Marea Britanie au fost evacuaţi din şcolile unde susţineau examenele, din Kent până în Newcastle, informează mirror.co.uk.

La una dintre şcoli s-au primit apeluri repetate care avertizau că în instituţie „şrapnelul îi va decapita pe copii”. Un cadru didactic a declarat pentru Mirror Online că persoana care ameninţase prin telefon a spus că îi va împuşca pe copii şi că va detona o bombă în instituţia respectivă.

Poliţia a fost nevoită să închidă şcolile primare şi secundare. Părinţii copiilor au intrat în panică şi nu mai ştiau ce să creadă.

Iniţial, s-a crezut că apeluurile telefonice la câteva şcoli au fost izolate, adresându-se unui număr mic de instituţii şcolare din Kent, dar s-a aflat ulterior că aceste apeluri au fost extinse în toată ţara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.