Băncile, somate să renunțe la mai multe comisioane!

0

Băncile, obligate să renunţe la mai multe comisioane potrivit unei directive europene. Legislaţia prevede că instituţiile bancare nu pot să opereze mai mult de cincisprezece comisioane iar multe dintre cele cu care deja ne-am obişnuit vor trebui să dispară.

Directiva europeană va fi transpusă într-o ordonanţă care vine să reglementeze serviciile de plată la nivel european, scrie profit.ro. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului trebuie să finalizeze documentul iar noile reguli ar trebui să se aplice începând cu această toamnă.

Potrivit actului normativ, băncile vor trebui să renunţe, în primul rând, la comisioanele percepute pentru administrarea contului, depunerea și retragerea de numerar din conturile curente de bază. Instituțiile de credit vor fi obligate să ofere gratuit aceste serivcii, atunci când vine vorba de contul curent de bază şi nu vor putea taxa seriviciul de depunere şi retragere de numerar. În schimb există discuţii chiar şi în cadrul ANPC cu privire la ce anume vor putea insituţiile financiar bancare taxa în momentul depuneri sau ridicării de bani mai ales dacă vorbim de retrageri şi depuneri la ghişeu sau bancomat.

Mai multe bănci din România au renunţat de bună voie la taxarea ridicărilor de bani de la bancomat dar aplică comisioane mari dacă sumele sunt ridicate de la ghişeu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.